Jaap pegtel
                 kinderboekenschrijver                                                                                                                     

Cassie en het mistie mysterie

Deel 3 van de serie kinderboeken over het meisje Cassie, dat over magische krachten beschikt. Samen met haar vriendinnetje Tilly, een Stoelermeisje, en andere boswezens, beleeft zij spannende avonturen. 


Het verhaal

Cassie en het Mistie mysterie begint als op een ochtend bij het huis van opa en oma wordt aangebeld. Oma is alleen in het huis en vindt de bezoeker maar een nare man. De bezoeker blijkt tot een familie te horen die afstamt van een nog vervelender man. Die man heeft in het verre verleden ruzie gemaakt met voorouders van Cassie. De bezoeker blijkt ook goede maatjes te zijn met Misties. Dat zijn wezens die door mensen alleen kunnen worden opgemerkt als het mistig is.

De Misties gaan na het bezoek van de man heel vervelend doen. Niet alleen in de richting van Cassie en haar familie, maar ook in de richting van de familie van het Mistie meisje Nella-mi. Dat meisje hebben Cassie en Tilly al eens eerder ontmoet.
Cassie moet al haar vaardigheden in de strijd werpen om niet alleen Nella-mi en haar familie te helpen, maar ook om het mysterie te ontrafelen waarom de Misties ineens zo vervelend zijn gaan doen. Nieuw ontdekte vaardigheden kan zij daar goed bij gebruiken!
Gelukkig hoeft zij niet alles in haar eentje op te knappen. Zij krijgt hulp van de Elfenkoningin Woldin en van de bosgeesten Morágh en Lyndon. Maar ook Tilly blijkt veel meer te kunnen dan zij en iedereen voor mogelijk heeft gehouden!
Cassie en het Mistie mysterie is niet alleen een meeslepend, op zichzelf staand verhaal, maar ook een spannend vervolg op de eerdere verhalen met Cassie en Tilly in de hoofdrol.

 

Titel:                               “Cassie en Mistie mysterie”

Aantal pagina’s:             151

Uitvoering:                     Genaaid, gebonden, met leeslint

Formaat :                       145 x 210 mm

ISBN:                             78-90-826482-2-5

NUR-code:                     280
Tekst redactie:                Tekstbureau Het Zusje (www.hetzusje.nl)

 Omslagillustratie:           Anky Spoelstra (www.ankyspoelstra.nl)

 Prijs: € 12,99

Bestel het boek bij Post Scriptum:
- Adres: Hof van Spaland 31, 3121 CA Schiedam
- Telefoon: 010-4712313
- E-mail: info@postscriptum.nl

of bij het Schiedams Boekhuis:
- Adres: Hoogstraat 106, 3111 HL Schiedam
- Telefoon: 010-7611352
- Email: info@schiedamsboekhuis.nl


Zie voor het interview met JW TV van 28 juni 2018: https://youtu.be/JPfXWYFi7fk